Afstudeeronderzoek Thuisleefwijzer VG-sector

Afstudeeronderzoek Thuisleefwijzer VG-sector

Joepie! Amy is afgestudeerd en mag zichzelf gezondheidszorgtechnoloog noemen!

“Afgelopen 20 weken heb ik mijn afstudeerstage met veel plezier bij Thuisleefgroep mogen lopen. Ik kan terugkijken naar een fijne periode met een mooi resultaat van mijn onderzoek.” Aldus Amy

Amy heeft onderzoek gedaan naar de optimalisatie van de Thuisleefwijzer zodat deze ook van toegevoegde waarde kan zijn voor de VG-sector. De hoofdvraag luidt als volgt: “Hoe kan de Thuisleefwijzer geoptimaliseerd worden zodat deze van toegevoegde waarde is in de VG-sector zodanig dat de Thuisleefwijzer geïmplementeerd kan worden in de VG-sector?’’

Amy vertelt: “Door verschillende methodes, zoals interviews, enquêtes en een co-creatie sessie heb ik de eisen en behoeftes opgehaald uit de VG-sector over de bestaande thema’s in de Thuisleefwijzer. Door middel van een pakket van eisen zijn er integrale aspecten ontstaan, die vertaald zijn naar nieuwe (sub)thema’s voor in de Thuisleefwijzer.”

Uit het onderzoek van Amy kwam dat de Thuisleefwijzer van toegevoegde waarde is voor de VG-sector wanneer de nieuwe (sub)thema’s geïmplementeerd zijn. “Hierdoor is de Thuisleefwijzer geoptimaliseerd vanuit de eisen en behoeftes van de VG-sector, waardoor er persoonsgerichte oplossingen met behulp van hulpmiddelen aangeboden wordt.” Vertelt Amy. Drie thema’s zijn uitgebreid met nieuwe aspecten, namelijk de thema’s: voeding en bereiding, communicatie en contact, en veiligheid. Daarbij is één nieuw thema ontwikkeld voor in de Thuisleefwijzer, het thema welzijn.

“Ik ben trots op het resultaat en de stappen die ik heb mogen zetten binnen Thuisleefgroep. Gelukkig eindigt het avontuur bij Thuisleefgroep voor mij nog niet en mag ik aan de slag als junior implementatie consultant! Ik kijk uit naar de toekomst en de uitdagingen waar ik weer meer van kan leren.” Aldus Amy.

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!