De Thuisleefwijzer voor

Gemeentes

Gemeentes

De Thuisleefwijzer helpt gemeentes de juiste zorg te verlenen.

De Thuisleefwijzer is een digitaal adviesinstrument dat samen met zorgprofessionals en WMO-consulenten is ontwikkeld. Deze SaaS-oplossing is een hulpmiddel om de thuissituatie van mensen met een zorgvraag op een gemakkelijke wijze te inventariseren.

De tool biedt een gepersonaliseerd zorgadvies, volledig op de zorgvraag van de cliënt afgestemd. Zo kan de cliënt met een zorgvraag langer zelfstandig (thuis) wonen.

De voordelen van de

Thuisleefwijzer

 • Een verbeterd WMO proces
  Productinformatie gebundeld op een site

 • Compleet overzicht om vraaggestuurd advies te geven
  Razendsnel advies met een zeer laagdrempelige applicatie.

 • Optimale kennisdeling
  Krijg inzicht in de kwaliteit van hulpmiddelen door gebruikerservaringen.

 • Bestellen van hulpmiddelen (basisverzekering)
  Via de Thuisleefwijzer bestel je gemakkelijk de hulpmiddelen uit de basisverzekering

Hoe werkt het?

Innovatieve zorghulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen een positieve bijdragen leveren aan de zelfredzaamheid van (thuiswonende) mensen. De inzet van deze innovatieve producten kan tevens zorgen voor werkdrukvermindering in de zorg. Maar welk hulpmiddel of welke techniek past bij welke hulpvraag?

De Thuisleefwijzer helpt WMO consulenten en Case Managers van gemeenten bij de indicatie en coördinatie van de hulpvraag van zorgbehoevenden en het toekennen van budget. Hiermee besparen de professionals tijd, profiteren zij van het complete overzicht dat de Thuisleefwijzer biedt en kunnen zij op een zo snel en effectief mogelijke manier echt persoonsgerichte zorg bieden. Ook op afstand.

Interesse?

Heb je interesse in de Thuisleefwijzer? Vraag hier meer informatie op!

Deze organisaties werken met de Thuisleefwijzer

Dit zeggen onze klanten

“Er is nu een middel wat je de weg kan wijzen, je hoeft niet meer van al het aanbod op de hoogte te zijn maar alleen wat voor jouw situatie van toepassing is.”

Karin Bierens
Projectleider bij Oktober

“Er is nu een middel wat je de weg kan wijzen, je hoeft niet meer van al het aanbod op de hoogte te zijn maar alleen wat voor jouw situatie van toepassing is.”

Karin Bierens
Projectleider bij Oktober