Dit is de Thuisleefwijzer

Dé digitale oplossing voor zorgorganisaties en gemeenten om persoonsgerichte zorg te kunnen bieden.
Ook op afstand.

Het bieden van écht persoonsgerichte zorg en het inventariseren van de thuissituatie van ouderen of mensen met een zorgvraag is een tijdrovend en vaak lastig proces. De alsmaar veranderende wet- en regelgeving, toenemende druk op de zorg en de hoge snelheid waarop digitalisering plaatsvindt, zorgen ervoor dat professionals vaak zelf opnieuw het wiel moeten uitvinden en kostbare tijd verliezen.

De Thuisleefwijzer is een compleet, digitaal adviesinstrument ontwikkeld voor de zorgprofessional en WMO consulent om de thuissituatie van ouderen en mensen met een zorgvraag op een gemakkelijke en efficiënte wijze te inventariseren. Op basis van deze inventarisatie biedt de tool hen een gepersonaliseerd zorgadvies die volledig op de zorgvraag van de cliënt is afgestemd. Zo kunnen ouderen en mensen met een zorgvraag veilig, prettig en onbezorgd langer zelfstandig thuis wonen.

Alle voordelen op een rijtje

Efficiënter digitaal samenwerken.

 • Ontwikkeld met gemeenten en zorgorganisaties

 • Compleet overzicht om echt vraaggestuurde zorg te kunnen bieden

 • Innovatief en toekomstbestendig

 • Tijdbesparend en gebruiksvriendelijk

 • Vergemakkelijkt dossieroverdracht

 • Faciliteert uniforme werkwijze

 • Werkt op alle devices

Specificaties

Dit kunnen wij voor jouw organisatie betekenen.

 • Vraaggestuurde adviestool (SAAS-oplossing)​

 • Zelflerende vragenlijsten op basis van AI-techniek​

 • Compleet overzicht van innovaties, hulpmiddelen en diensten

 • Bestellen van hulpmiddelen (basisverzekering)​

 • Rapportage inclusief e-mailkoppeling voor het opslaan en delen van persoonlijk advies​

 • Role-based access control voor diverse gebruikers

Hoe werkt de Thuisleefwijzer?

In 7 stappen naar een gepersonaliseerd advies.

Ontdek alle voordelen van de Thuisleefwijzer!

Als WMO consulent of zorgprofessional log je in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Na het inloggen kom je in het beginscherm en kan je direct starten.   

Door drie belangrijke gegevens van de zorgvrager in te vullen (postcode, leeftijd en zorgverzekeraar), werk je toe naar een compleet en persoonlijk advies.  

Er kan uit diverse thema’s gekozen worden, zoals mobiliteit, veiligheid of persoonlijke verzorging. Kies hier de thema’s die het meeste van belang zijn voor de cliënt of inwoner.

De keuzewijzer bevat een zelflerende vragenboom per thema. Deze vragen worden gezamenlijk met de cliënt en/of mantelzorger ingevuld.  

Je ontvangt een samenvatting van de keuzewijzer en het gepersonaliseerd advies. Hierin worden zorghulpmiddelen en diensten aangeraden die passen bij de zorgvraag en thuissituatie van de cliënt.

Er is gedetailleerde informatie over de zorghulpmiddelen en diensten beschikbaar en deze producten kunnen gemakkelijk worden vergeleken. De gekozen zorghulpmiddelen kunnen met één druk op de knop besteld of aangevraagd worden.  

Het gepersonaliseerd advies wordt opgeslagen in een cliënt dossier, die tevens gedownload, gedeeld of afgedrukt kan worden. Daarbij kunnen er ook profielen aangemaakt worden, zodat in vergelijkbare situaties op een snelle en efficiënte manier een advies gegeven kan worden.

Dit zeggen onze klanten

“Er is nu een middel wat je de weg kan wijzen, je hoeft niet meer van al het aanbod op de hoogte te zijn maar alleen wat voor jouw situatie van toepassing is”

Karin Bierens
Projectleider bij Oktober

“Er is nu een middel wat je de weg kan wijzen, je hoeft niet meer van al het aanbod op de hoogte te zijn maar alleen wat voor jouw situatie van toepassing is.”

Karin Bierens
Projectleider bij Oktober