Het Langer Thuis Kompas: samenwerking Oktober & Thuisleefgids

Het Langer Thuis Kompas: samenwerking Oktober & Thuisleefgids

Het liefst blijven ouderen natuurlijk zo lang, veilig en prettig mogelijk zelfstandig thuis wonen. Geschikte zorghulpmiddelen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Echter, er is zoveel aanbod dat er vaak geen overzicht meer is en het lastig is voor zorgbehoevenden, mantelzorger of zorgprofessional om de juiste zorghulpmiddelen aan te schaffen die aansluiten op hun zorgvraag. Thuisleefgids en zorgaanbieder Oktober sloegen de handen ineen en ontwikkelden daarom het Langer Thuis Kompas.

Zorgorganisatie Oktober

Zorgorganisatie Oktober biedt zorg en ondersteuning aan zorgbehoevenden zodat zij, of ze nu thuis of in een zorgcentrum wonen, zo fijn en waardig mogelijk kunnen leven. Enkele jaren geleden kwam Ilse Schoormans, CEO van Thuisleefgids, al in contact met Karin Bierens, projectleider Oktober, maar van een samenwerking was er toentertijd nog geen sprake. Enkele maanden geleden ontstond er echter de vraag; hoe kunnen Thuisleefgids en Oktober de krachten bundelen en een geschikte oplossing bieden voor het zorgprobleem wat er is? Een eenvoudige en vraaggestuurde tool was de oplossing en zodoende ontstond het Langer Thuis Kompas.

Het Langer Thuis Kompas

Het Langer Thuis Kompas is een tool die door middel van een paar gerichte vragen laat zien welke ondersteuningsmogelijkheden aansluiten bij de zorgbehoefte. Het kompas laat een gericht aanbod zien van hulpmiddelen en diensten, waardoor het voor de zorgbehoevenden een stuk makkelijker wordt om de juiste keuzes te maken omtrent de aanschaf van zorghulpmiddelen.

Bij de ontwikkeling van het Langer Thuis Kompas heeft de Thuisleefgids, initiatiefnemer van de Thuisleefwijzer, de verantwoordelijkheid voor de content, techniek en website op zich genomen. Dit om ervoor te zorgen dat de gebruiker zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk door de vragenboom geleid wordt en uiteindelijk de meest geschikte zorghulpmiddelen geadviseerd krijgt.

Samenwerking Oktober

Wil je meer weten over het Langer Thuis Kompas en deze samenwerking met Oktober? Download dan de informatiebrochure over deze samenwerking.

Over Thuisleefgids

De Thuisleefwijzer is een oplossing van Thuisleefgids. Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en professionals een zo optimaal en onbezorgd mogelijk leven. ​Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen.

Op ons onafhankelijke platform voor consumenten en met onze software-oplossingen voor professionals (De Thuisleefbieb en de Thuisleefwijzer) krijgt men persoonsgericht advies met betrekking tot vergoedingen, zorghulpmiddelen en zorgtechnologie.

Delen op Social Media!