Gemeente Den Haag en Thuisleefgids realiseren digitale zorg voor kwetsbare burgers met een Corona-adviesinstrument.

Gemeente Den Haag en Thuisleefgids realiseren digitale zorg voor kwetsbare burgers met een Corona-adviesinstrument.

De gemeente Den Haag heeft samen met Thuisleefgids een corona-adviesinstrument ontwikkeld. Met de digitale tool worden kwetsbare inwoners van Den Haag geholpen met relevante informatie en bij het vinden van zorghulpmiddelen om deze tijd gezond en veilig thuis door te komen. 

Digitale zorg voor Hagenaars

Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zijn ouderen en kwetsbare burgers genoodzaakt om thuis te blijven. Bezoek van familie, mantelzorgers en zorgprofessionals is veel moeilijker geworden. Juist nu hebben veel inwoners van Den Haag hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De gemeente en Thuisleefgids zijn daarom de samenwerking aangegaan en hebben binnen drie weken een digitale tool ontwikkeld om Hagenaars te helpen om deze moeilijke tijd gezond en veilig door te komen. Zorg op afstand, digitale zorg is daarmee in een versnelling gekomen. 

Wegwijs in technologische zorgoplossingen

Het belangrijkste doel van de tool is voorzien in informatie en advies-op-maat. Er zijn enorm veel technologische zorghulpmiddelen en oplossingen verkrijgbaar. Hierdoor ziet men door de bomen het bos niet meer. De Corona Thuisleefwijzer Den Haag maakt mensen wegwijs in de technologische zorgoplossingen. Aan de hand van vragen over de thuissituatie adviseert de Corona Thuisleefwijzer technologische zorgoplossingen die bij die specifieke thuissituatie passen. 

Zo helpt de gemeente kwetsbare Hagenaars om informatie te vinden die juist nu van belang is en faciliteert zij het zoekproces naar zorgtechnologie. Thuisleefgids adviseert over de hulpmiddelen en maakt het makkelijk deze zelf aan te schaffen om deze tijd gezond, veilig en zo plezierig mogelijk door te komen. 

Over Thuisleefgids

Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals een optimaal en onbezorgd leven. ​Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. ​Op ons digitale platform krijgt men persoonsgericht advies en een compleet overzicht van de beste zorg hulpmiddelen en zorgtechnologie. 

Arjan van der Weijde van Thuisleefgids: “Dit Corona tijdperk onderstreept het belang van digitaliseren en wij zijn blij dat wij de Hagenaars zoveel mogelijk kunnen ontzorgen tijdens deze crisis.”

  

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!