De Thuisleefwijzer voor

Burger en mantelzorger

Burger en mantelzorger

De Thuisleefwijzer is speciaal ontwikkeld voor Burgers en Mantelzorgers. Een digitale oplossing, waarmee burgers en mantelzorgers eenvoudig zelf de leef- en zorgsituatie kunnen inventariseren om in kaart te brengen welke diensten, (innovatieve) hulpmiddelen en e-health oplossingen kunnen ondersteunen.

Vanuit de visie op positieve gezondheid wil Thuisleefwijzer dat burgers en mantelzorgers zoveel mogelijk vanuit eigen regie hun leven kunnen inrichten. Met de inzet van de Thuisleefwijzer wordt hiermee de zelfstandigheid van burger vergroot.

De voordelen van de

Thuisleefwijzer

 • Eigen regie
  Regie ligt bij de burger en mantelzorger, zorgverlener kan ondersteunen

 • Gebaseerd op theorie over positieve gezondheid
  Zelf of met hulp kiezen welk hulpmiddel het beste past

 • Transparant aanbod aan hulpmiddelen en e-health oplossingen
  Onafhankelijk en overzichtelijk aanbod

 • Optimale kennisdeling
  Krijg inzicht in de kwaliteit van hulpmiddelen door gebruikerservaringen.

Hoe werkt het?

De Thuisleefwijzer is speciaal ontwikkeld voor burgers en mantelzorgers. Een digitale oplossing, waarmee cliënten en mantelzorgers eenvoudig zelf de leef- en zorgsituatie kunnen inventariseren om in kaart te brengen welke diensten, (innovatieve) hulpmiddelen en e-health oplossingen kunnen ondersteunen.

Het doorlopen van de Thuisleefwijzer is eenvoudig. Je start met het invullen van enkele basisgegevens waarna je kunt aangeven welke thema’s voor jou interessant zijn. Aan de hand van jouw gegevens, doorloop je een aantal vragen. Dit doe je totdat je een advies krijgt. Dit advies kan bestaan uit tips en/of een aanbod van (technologische) hulpmiddelen. Mocht je direct besluiten om een hulpmiddel aan te schaffen, dan kan dat heel eenvoudig met één druk op de knop. Natuurlijk is het ook mogelijk om het advies eerst te bespreken met jouw naasten of een zorgverlener. Indien gewenst kan het advies naar een van hen doorgestuurd worden.

Interesse?

Heb je interesse in de Thuisleefwijzer? Vraag hier meer informatie op!

Deze organisaties werken met de Thuisleefwijzer